vineri, 28 februarie 2014

Copacul câştigă [11]


De aici

Când căsuței în care locuiești tu îi spune Residence...

înseamnă că arată cel puțin așa:


Nici nu am mai adăugat-o la capitolul acasă.
Mai multe fotografii aici.

Povestire cu ramă/ grădină

Întotdeauna m-a pasionat subiectul acesta al povestirii în povestire, al obiectului ascuns înăuntrul unei curți care se află într-o altă curte. Mi se pare interesant să vezi un "zid" atunci când ieși din casă, dar să știi că mai e o zonă după acest zid care e tot a ta, în care tot tu te simți bine doar că are alt caracter.



În cazul de față nu e chiar ce îmi imaginez eu când spun grădină în grădină pentru că în cnceptul pe care l-am descris eu ar mai trebui să fie o zonă intimă după riflajul ondulat ceea ce nu se vede în cazul de sus, dar cu puțină imaginație eu acolo am ajuns.

Mai multe informații și fotografii aici

Acasă [14]


Mai multe poze aici

Artă pentru când te plictisești


Autonomous Machines - TinToy (Chicken) from echo yang on Vimeo.

Mai multe variante aici

Dark Sky Park

Dark Sky Park este o suprafață nepoluată de lumina artificială. Există și o asociație internațională a Dark Sky ceea ce este foarte interesant, dar cu lăcomia din zilele noastre mă întreb câtă lupta este și va fi în viitorul apropiat pentru a proteja astfel de suprafețe nepoluate.


Fotografie de aici


Grajd

Așa arată un grajd, grajd pentru cal, cal - animalul acela blând cu ochi frumoși care ajută țăranul român. Da, ăla care e în comuniune totală cu omul și cu ce are de făcut omul prin curte pe la el, pe-acolo.

În Uruguay.


Mai multe poze cu grajdul și cu caii aici

Despre oglindire

Și oglinzile ne plac. Am găsit una portugheză de la 11th International Architecture Exhibition din Veneția. Recunoaștem că ar fi fost mai faină, din punctul nostru de vedere, dacă nu ar fi fost făcută din bucăți, dar pentru că suntem "omini" realiști care au încercat până acum să-și pună visele pe pământ, la propriu, ne dăm seama... că ar fi fost, să zicem - un pic mai complicated.


Oricum, interesant de studiat și ce se întâmplă în apă, în fața oglinzii. Ne aduce aminte de lacul Siriu.

 
Preluare de aici


Lemnul

Mie, personal... adică nu știu alții cum sunt, vorba lui Creangă (subliniez - Creangă), dar când mă gândesc la lemn în orice stare a lui, finisat, nefinisat, șlefuit, brad direct din pădure, nou, vechi, vopsit, nelăcuit, cojit, minimalist nu pot să nu  mă bucur de existența lui în natură... și de-aia spun că e clar că trebuie să mergem la plantări primăvara aceasta. ca voluntari, fără să așteptăm nimic, nu că aș fi eu peisagist, dar din experiență vă zic că și plantatul de arbori, dar și munca voluntară ne ajută ca ființe. Vă țin la curent cu programul de plantări.


 Lemnul este de aici, bineînțeles.

Carlito Carvalhosa fiind autorul expoziției de mai sus.

joi, 27 februarie 2014

Studio Basta | Belgia

Răsfoind facebook-ul am descoperit pagina unui birou de peisagistică din Belgia - Studio Basta. Au atât amenajări și concepte interesante, dar au și un mod de exprimare grafică destul de expresiv și liber, de adoptat zic eu.

 Fotografie a unuia dintre proiectele lor pe Landezine

Preluare de pe pagina de facebook a Studio Basta

Hugh Strange Architects

Da, e și asta un mod de a păstra autenticitatea, de a păstra ceea ce a fost. E un mod mai neconvențional și, pentru unii, poate neacceptat.

Mai multe fotografii și informații aici

luni, 10 februarie 2014

Efemeritate și autenticitate aka nisip pe asfalt cu Joe

În prima fotografie este artistul. Artistul care presară nisip (da, efemeritate) pe asfalt și realizează tot felul de desene abstracte mai mult sau mai puțin. Depinde de imaginație, cred.

În alte momente ale mele, mai puțin optimiste, aș fi zis ce vrea și ăsta cu nisipul lui? ce rost are?
Dar unele lucruri nu trebuie să aibă rost pentru mine sau pentru tine, ci pentru cel care le face și cu acest lucru se hrănește, adică pentru Joe Mangrum care se vede foarte clar și ușor că este fericit.

Autentici să fim și fericirea va fi în noi.


Pagina lui de Facebook
Sursă articol aici